Články
Top
Zhlédnuté položky

Nejznámější tenisové turnaje světa

Tenisový svět sledují velmi bedlivě miliony sportovních nadšenců, kteří si nenechají ujít ani jeden tenisový turnaj na televizních obrazovkách. Mezi nimi se najdou i tací, jež tomuto sportu propadli a věnují se mu aktivitě ve svých volných chvílích. Někteří z nich ale dávají přednost pasivní zábavě, při níž mohou v poklidu domova obdivovat výkony světově věhlasných tenistů, eventuálně i začínajících tenisových hráčů. Proč by si ale milovníci a obdivovatelé tenisu naplno neužili jedinečnou a skvělou atmosféru špičkového tenisového turnaje. Za tímto fantastickým sportovním rozptýlením ale musí lidé cestovat, pokud chtějí vidět v akci špičkové tenisty na vlastní oči.

Tenisový příznivci mohou zavítat na některý z nejprestižnějších a nenavštěvovanějších grandslamových turnajů, jako je Wimbledon, US Open, French Open a Australian Open. Například Wimbledon je považován mezi lidmi za nejslavnější tenisový turnaj, který se každoročně uskutečňuje ve Velké Británii v červnu a červenci. Tato akce se přímo odehrává venku a to na centrálním dvorci disponující revoluční zatahovací střechou. Návštěvníci tu mohou sledovat jak soutěže žen, tak i soutěže mužů. V rámci slavnostního vyhlášení se přidávají vítězům poháry i finanční odměny.

US Open se koná od roku 1881 v newyorském Queensu. Tato velká akce již tradičně se uskutečňuje v srpnu a září. Turnaje se hrají na travnatém dvorci. Vítězům US Open náleží jak stříbrný pohár, tak i finanční odměna.

French Open se poprvé odehrál v roce 1891 a to v Paříži. Tento velkolepí turnaj na antukovém červeném dvorci se zpravidla koná v květnu a červnu. Nejlepší tenisté si odtud odnáší poháry i finanční tučnou odměnu.

Na Australian Open se mohou tenisový nadšenci dostavit v lednu. Od roku 1905 se pravidelně tento turnaj koná v hlavním městě australského státu (Melbourne). Na vítěze opět čeká vytoužená finanční odměna i náležitý pohár.

Lidé by si neměli nechat ujít ani turnajovou soutěž družstev (Davis Cup, Světový pohár družstev, Fed Cup a Hopmanův pohár). Tyto všechny turnaje se vyznačují jistou osobitou atmosférou, napínavostí a obrovskou dravostí, neboť hráči zde přichází s bojovnou touhou vítězit.

 

Rychlý kontakt

Prostřednictvím následujícího formuláře nám můžete zaslat jakýkoliv dotaz či připomínku.
Odeslaný text bude doručen na adresu objednavky@pohary-bauer.cz.